IHME esittää: Elokuvia rockista ja vaskisoitinteknoa

03/03/2015

Lataa tiedote PDF-muodossa

”Tämä kokemus opetti minulle, että voisin taiteilijana tehdä juuri tällaisia sotkuisia, laidasta toiseen liikkuvia, avoimia projekteja ja se vapautti minut ajattelemaan taiteilijuudesta toisin, perinteestä vapautuneena. Vaskiorkesteri vapautti minut.” – Jeremy Deller

IHME-nykytaidefestivaalin ohjelmassa on kaksi brittiläisen taiteilija Jeremy Dellerin teosta Vanhalla ylioppilastalolla viikonloppuna 27.–29.3.

Acid Brass -teos vuodelta 1997 kuuluu Dellerin läpimurtoteoksiin ja käsittää kuusi taiteilijan valitsemaa kappaletta, jotka soittaa upea 30 henkilön vaskiorkesteri Töölö Brass Band johtajanaan Ville Paakkunainen. Ainutkertainen esitys tapahtuu perjantaina 27.3. klo 17 Vanhan ylioppilastalon portailla (sateen tai kovan pakkasen yllättäessä Vanhan sisätiloissa). Ohjelmistoon kuuluvat seuraavat teknoklassikot: A Day in The Life, Can U Dance, CubikPacific 202, The Groove that Won’t Stop, What Time is Love ja Voodoo Ray.

Lue lisää >

IHME esittää lauantaista sunnuntaihin 28.–29.3. Dellerin kokoaman 24 Hour Rockshow’n. Se käsittää rockdokumentteja 1960-luvulta tähän päivään – elokuvia, joita näkee harvoin valkokankaalla. Mukana mm. seuraavat artistit: Björk, The Cramps, David Bowie, Isaac Hayes, Juice Leskinen, Rolling Stones, Sielun Veljet, Talking Heads. Vanhan ylioppilastalon kahvila on auki vuorokauden ympäri ja tarjoaa leffapaketteja, esimerkiksi yöpalaa ja aamiaista. Tutustu elokuvaohjelmaan >

Kaikkiin IHME-tapahtumiin on vapaa pääsy. Katso festivaalin koko ohjelma >

Lisätiedot:

IHME-nykytaidefestivaali toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta: www.ihmehelsinki.fi > Medialle

Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

 

IHME tuottaa vuosittain kansainvälisen taiteilijan teoksen julkisessa tilassa. Yleisö voi tutustua ainutkertaisen teoksen syntyvaiheisiin. Teos ja sen herättämät tulkinnat kannustavat itsenäiseen ajatteluun ja keskusteluun. Taide ja tiede, mennyt ja nykyhetki kohtaavat monipuolisessa ohjelmistossa. IHME on avoin kaikille elämästä ja nykytaiteesta kiinnostuneille.