IHME esittelee kansainvälisiä julkisen taiteen tuottajia

04/06/2015

Lataa tiedote PDF-muodossa

IHME-festivaalilla on ilo esitellä taidetta julkiseen tilaan tuottavia organisaatioita ja heidän toimintaansa IHME suosittelee -osion kautta kotisivullaan osoitteessa www.ihmehelsinki.fi/ihme-suosittelee. Sivulla tullaan esittelemään julkisen taiteen tuottajia vuoden 2015 loppuun saakka.

ENPAP eli Enlarged Network of Public Art Producers sai alkunsa tukholmalaisen Mossutställningarin johtajan Stella d’Aillyn aloitteesta. Sen tarkoituksena on yhdistää taidetta julkiseen tilaan tuottavien toimijoiden voimat varainhankinnassa ja jakaa ammatillista osaamista – niin kuratoinnin kuin tuottamisen osalta – verkoston jäsenten kesken. Nyt sarjassa esitellään ENPAP-verkostosta tranzit.ro (Romania), Urbane Künste Ruhr (Saksa), KORO (Norja), Mossutställningar (Ruotsi) sekä BAC Baltic Art Centre (Ruotsi).

Julkisen taiteen kansainvälisen kentän esittely on ollut aina tärkeää IHMEen toiminnassa. Vuosien varrella osana festivaalin ohjelmaa yleisöllä on ollut mahdollisuus tutustua merkittäviin julkisen taiteen tilaajiin kuten Artangel (Iso-Britannia), Creative Time (Yhdysvallat), Situations (Iso-Britannia) ja Benesse Art Site (Japani). Näihin voi tutustua myös IHME-päivillä tallennettujen puheenvuorojen YouTube-linkkien ja toimijoiden verkkosivujen kautta:

Artangel-kotisivu, James Lingwoodin puhe IHME-päivillä 2009 (kolmessa osassa)
Creative Time -kotisivu, Nato Thompsonin puhe IHME-päivillä 2013
Situations-kotisivu, Claire Dohertyn puhe IHME-päivillä 2011
Benesse Art Site -kotisivu

Lisätiedot:
IHME-nykytaidefestivaali Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta: www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME
IHME tuottaa vuosittain kansainvälisen taiteilijan teoksen julkisessa tilassa. Yleisö voi tutustua ainutkertaisen teoksen syntyvaiheisiin. Teos ja sen herättämät tulkinnat kannustavat itsenäiseen ajatteluun ja keskusteluun. Taide ja tiede, mennyt ja nykyhetki kohtaavat monipuolisessa ohjelmistossa. IHME on avoin kaikille nykytaiteesta ja elämästä kiinnostuneille.