IHME-festivaalille kansainvälistä mediahuomiota

09/05/2017

Lataa tiedote PDF-muodossa tästä

”Onko kuuntelemisessa julkisen taiteen tulevaisuus? Tai politiikan? Parhaimmillaan Theaster Gatesin tuotanto vaikuttaisi ehdottavan, että näin on.”
– Laura Robertson, Frieze Magazine

Nykytaiteen maailmantähti Theaster Gatesin Helsingissä toteutunut The Black Charismatic -teos herätti kansainvälisen taidemedian kiinnostuksen. Gatesin teoskokonaisuus jatkoi IHME-nykytaidefestivaalin julkiseen tilaan tilaamien projektien sarjaa, ja se arvosteltiin muun muassa Frieze Magazine -lehteen, joka on yksi luetuimpia nykytaiteeseen ja -kulttuuriin keskittyviä julkaisuja.

”Taidekritiikki keskittyy usein museo- tai gallerianäyttelyihin, siinä missä julkisen taiteen hankkeet saavat palstatilaa vähemmän”, IHMEen toiminnanjohtaja Paula Toppila toteaa. ”Tämän vuoden IHME-teos muodostui ainutkertaisista tapahtumista ja pidempään esillä olleesta installaatiosta. Kokonaisuuden kokeminen tarjosi haasteen sinänsä, ja lisäksi yleisö, tila ja sen arkkitehtuuri ovat tällaisissa taideteoksissa olennainen osa teosta. Hienoa että näinkin moni taidemedia otti haasteen vastaan.”

Friezessä ilmestynyt arvio IHME-teoksesta on luettavissa täältä >
Norjalaisen Kunstkritikk-lehden arvostelu >
Arvostelu ruotsalaisessa Konsten.net-verkkojulkaisussa >

Uusille tapahtumapaikoille innostunut vastaanotto

“Tämän ihmeellisen paikankin ansiosta tämä tuntui löydöltä, vähän kuin aarre.”
Yleisöpalautetta The Black Charismatic -videoinstallaatiosta Pelastusarmeijan Temppelissä

Festivaalin yleisöpalautteessa kiitettiin erityisesti festivaalin paikkavalintoja, Kulttuuriareena Gloriaa ja Pelastusarmeijan kokoontumis- ja hartaustilaa Uudenmaankadulla. Poimintoja yleisöpalautteesta julkaistaan myös syksyllä ilmestyvässä festivaalin sähköisessä vuosijulkaisussa.

Seuraavan, järjestyksessään kymmenennen festivaalin taiteilija ja -teos julkistetaan tulevana syksynä.

Lisätiedot: Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 1240096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta: www.ihmehelsinki.fi > Medialle Salasana tiedottaja Suvi Korhoselta, suvi.korhonen@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME tuottaa vuosittain kansainvälisen taiteilijan teoksen julkiseen tilaan. Teoksen äärellä koettua jatkaa monipuolinen festivaaliohjelma, joka avaa keskustelua teoksen avaamista teemoista. IHME on avoin kaikille elämästä ja nykytaiteesta kiinnostuneille.