IHME-nykytaidefestivaalin 2014 ohjelma julkaistu

05/02/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

Tiedote 5.2.2014

IHME-nykytaidefestivaalin 2014 ohjelma julkaistu

 Kuudetta kertaa toteutuva IHME-nykytaidefestivaali rakentuu tänä vuonna kansallisen identiteetin ja monikulttuurisuuden teemojen ympärille. Israelilaisen taiteilija Yael Bartanan IHME-teos 2014, True Finn – Tosi suomalainen, määrittelee suomalaisuutta uudelleen. Myös puheohjelma, elokuvat, klubi ja työpajat käsittelevät näitä teemoja. Taiteilija osallistuu itse puheohjelmaan keskustelemalla osallistavan taideteoksensa taustoista kuraattori Maria Lindin (Tukholma) ja yleisön kanssa IHME-päivillä.
Katso koko puheohjelma täällä.

Identiteettiin, etnisyyteen ja ihonväriin liittyvät kysymykset ovat läsnä elokuvaohjelmassa. Rasismia ja vieraanpelkoa käsitelleen taiteilijan Adrian Piperin (s. 1948) teos Passing Beyond Passing saa maailmanensi-iltansa IHME-päivillä. Yleisölle tarjoutuu myös ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ensi kertaa Yael Bartanan teoksia Suomessa. Mukana ohjelmassa ovat Venetsian biennaalissa 2011 kohua herättänyt trilogia …And Europe Will Be Stunned (2007-2011) sekä A Declaration (2006) ja viime vuonna valmistunut Inferno.
Katso koko elokuvaohjelma täällä.

Kävijöillä on IHME-päivien aikana mahdollisuus kuvitella maailma mukavammaksi kuvataiteilija Katja Tukiaisen sarjakuvatyöpajassa tai kumota ennakkokäsityksiään moninaisuuden kohtaamista ja vuoropuhelua edistävissä Elävässä kirjastossa tai Jaetut tarinat -työpajassa. Pajat ovat kaikille avoimia ja ennakkoilmoittautuminen alkaa heti.
Katso mahdollisuudet osallistua täällä.

IHME-teoksen ensi-ilta Elokuvateatteri Bio Rexissä maanantaina 31.3. klo 18.00, minkä jälkeen teos on katsottavissa Yle Areenassa 31.5 saakka.

Festivaalin puheohjelma, elokuvat, klubi ja työpajat Vanhalla ylioppilastalolla 4.-6.4.2014.

IHME-nykytaidefestivaalin koko ohjelma täällä.

Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy.

 

Lisätiedot:
IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte
Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.