IHME-nykytaidefestivaalin ohjelma keräsi kiitosta

02/05/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

”Antamalla kasvot ulkopuolisuudelle teos muistuttaa, että kansallisen identiteetin kysymyksessä panoksena ei ole teoreettinen määritelmä vaan erilaisten ihmisten kohtaamisen mahdollisuus ja lupa tuntea olevansa kotona.” – Helsingin Sanomat 25.4.

”Elokuvan ansio on osallistujien heittäytyminen mukaan, mutta se onnistuu myös esittämään terävästi kliseet myyttisestä suomalaisesta.” – Kansan Uutiset 4.4.

”Toivottavasti True Finn -elokuva näytetään Suomen kouluissa ja muissa oppilaitoksissa sekä eri paikkakunnilla.” – ote yleisöpalautteesta

Kuudennen kerran toteutunut IHME-nykytaidefestivaali rakentui tänä vuonna ajankohtaisten teemojen, kansallisen identiteetin ja monikulttuurisuuden ympärille. Teemojen lähtökohtana oli israelilaisen taiteilijan Yael Bartanan True Finn -elokuva, jossa kahdeksan kulttuuritaustoiltaan erilaista, Suomessa asuvaa henkilöä osallistuivat keskusteluun, mitä on nykypäivän suomalaisuus. Bartanan taide-elokuva on katsottavissa maailmanlaajuisesti Yle Areenassa vielä 31. heinäkuuta asti. Katso elokuva täällä.

Keskustelu IHME-teoksen teemoista jatkui 4.-6.4. järjestettyjen IHME-päivien ohjelmassa, jonka lauantain puheohjelma kokosi suurimman yleisön Vanhalle ylioppilastalolle. Mikäli IHME-päivät jäivät väliin, on puheenvuoroihin mahdollista palata IHMEen Youtube-kanavalla, jonne on taltioitu osa päivien keskusteluista. Kuuntele puheita täällä.

IHME ottaa edelleen vastaan yleisöpalautetta tämän vuoden festivaalista. Palaute on tärkeää festivaalin toiminnan ja viestinnän kehittämiseksi. Kaikkien yleisöpalautetta antaneiden kesken arvotaan IHME-kasseja, jotka sisältävät uuden julkaisun Susan Philipszin ääniteoksista. Kirjassa on mukana dokumentointi taiteilijan Helsingissä vuonna 2010 toteuttamasta IHME-teoksesta. Anna palautetta täällä.

IHME-nykytaidefestivaali kiittää yleisöä sekä kaikkia ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen osallistuneita yhteistyötahoja. Festivaalia dokumentoiva sähköinen julkaisu ilmestyy syksyllä 2014. Seuraavat IHME-päivät järjestetään maalis-huhtikuussa 2015.

”Vuoden kohokohta, ehdottomasti. Odottamisen arvoinen viikonloppu vuodesta toiseen!” – ote yleisöpalautteesta

Lisätiedot:
IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte
Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.