IHME-päivien Oikeusjutussa väitellään kansallisesta taiteesta

02/04/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

IHME-päivien suositussa Oikeusjutussa keskustellaan kansallisesta taiteesta perjantaina 4.4. Vanhalla ylioppilastalolla.

Mikä on kulttuurijuurten osuus taiteessa? Onko kansallinen taide sama kuin kansallisvaltiollinen taide? Voiko yhdellä kansalla olla monta täysin erilaista taidetta? Kumpi homogenisoi taidetta enemmän, kansainvälisyyden paineet vaiko kansallisuuteen pohjautuvat vaatimukset ja odotukset? Onko suomalainen taide Suomessa tehtävää kansainvälisille markkinoille kelpaavaa taidetta vai voisiko suomalaisuudella olla taiteelle jokin syvempi anti?

Syyttäjänä toimii kuvataiteilija ja kirjailija Kiba Lumberg. Romanikulttuuria teoksissaan käsitelleen Lumbergin asiantuntijatodistajana kuullaan kuvataiteilija ja professori Pia Lindmania. Puolustusasianajajan viitan pukee ylleen mediataiteilija Hanna Ojamo, jonka tuotannossa muun muassa historia, politiikka ja kollektiivinen muisti ovat olleet keskeisiä teemoja. Puolustuksen asiantuntijatodistajana toimii kuraattori ja kuvataiteilija Jussi Koitela. Miten vastaa kansallisen taiteen puolustusasianajaja syyttäjälleen vuonna 2014?

Viidennen kerran toteutuvan Oikeusjutun tuomaroi tuttuun tapaan filosofi Tuomas Nevanlinna.

Oikeusjuttu perjantaina 4.4. klo 17-19 Vanhan ylioppilastalon Juhlasalissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

IHME-päivät Vanhalla ylioppilastalolla 4.-6.4.2014. Katso koko IHME-päivien ohjelma täällä.

Lisätiedot:
Filosofi Tuomas Nevanlinna, tuomas.nevanlinna@gmail.com

IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:

www.ihmehelsinki.fi > Medialle

Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

 

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte

Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.