IHME-teoksen avoin haku – oletko sinä True Finn 2014?

16/10/2013

Lataa tiedote PDF-muodossa

Israelilainen taiteilija Yael Bartana ja IHME-nykytaidefestivaali kutsuvat osallistumaan Bartanan teokseen ”True Finn – Tosi suomalainen”. Se on yhteisöllinen taideteos, johon valitaan avoimen haun pohjalta seitsemän osallistujaa, jotka asuvat yhdessä viikon ajan talossa järven rannalla keskellä suomalaista talvea tammikuussa. Osallistujat suorittavat päivittäin tehtäviä, joiden perusteella joukosta valitaan True Finn – Tosi suomalainen 2014. Elämää talossa kuvataan ja lopputuloksena syntyy videoteos.

Suomi-nimistä maantieteellistä aluetta ovat aina asuttaneet ihmiset, joilla on erilaiset esim.  etniset ja uskonnolliset taustat. Kantasuomalaisten ja suomenruotsalaisten lisäksi maassamme asuu alkuperäisväestönä saamelaisia sekä vähemmistöinä mm. romaneja, tataareja, suomenvietnamilaisia, -venäläisiä, -somaleja ja –virolaisia jne. Mitä kaikkea suomalaisuus tänä päivänä tarkoittaa?

Hakijoita pyydetään kertomaan lyhyesti itsestään ja miksi haluaa osallistua teokseen. Osallistujaksi voi hakea kuka vain, joka kokee Suomen kodikseen, joka puhuu suomea sujuvasti ja on täysi-ikäinen. Haku päättyy 8.11.2013.

Lue lisää avoimesta hausta ja IHME-teoksesta: www.ihmehelsinki.fi

Lisätiedot ja Yael Bartanan haastattelupyynnöt:
IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 1240096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267