IHME-teos 2014: ”TRUE FINN – Tosi suomalainen” –elokuva Yle Areenassa

31/03/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

IHME-nykytaidefestivaalin vuoden 2014 tilausteoksen tekijä, israelilainen taiteilija Yael Bartana tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Mistä puhumme kun puhumme suomalaisesta identiteetistä juuri nyt? Mitä on tosisuomalaisuus?  Voiko maahanmuuttajasta tulla tosisuomalainen?

Teokseen kutsuttiin mukaan erilaisia etnisiä taustoja ja uskontoja edustavia ihmisiä, jotta olisi mahdollista luoda utopistinen hetki Suomessa. Mitä tapahtuu, kun osallistujat elävät yhdessä seitsemän päivää ja määrittelevät itsensä suhteessa toiseen? Kuka on viikon True Finn?

Elokuvan päähenkilöt

IHME-teokseen etsittiin osallistujia avoimella haulla syksyllä 2013. Mukaan valittiin kahdeksan kulttuuritaustoiltaan erilaista Suomessa asuvaa henkilöä: Komugi Ando, Mustafe Hagi, Stanislav Marinets, Anna Miettinen, Tiina Pirttilahti, Martin-Éric Racine, Peter Rosvik ja Tuisku Torkkeli. Lue lisää elokuvan päähenkilöistä täällä.

Teoksen ensi-ilta on tänään 31. maaliskuuta elokuvateatteri Bio Rexissä klo 18.00. Esitykseen on vapaa pääsy. IHME-teos esitetään Yle Areenassa 31.3–31.7.2014. Linkki sivulle: http://areena.yle.fi/tv/ihmeteos

Taiteilija Yael Bartanan kanssa on mahdollista sopia haastattelusta viikolla 14.

IHME-nykytaidefestivaali tuottaa yhden uuden taideteoksen julkiseen tilaan joka vuosi. Teos muodostaa koko festivaaliohjelman sisällöllisen ytimen. Tänä vuonna IHME-teos toteutuu verkkomedia Yle Areenassa. IHME-päivät ovat Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä  4.–6.4.2014.

 

Haastattelut ja lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Paula Toppila, puh. +358 (0)45 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:

www.ihmehelsinki.fi > Medialle

Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi,

puh.  +358 (0)45 632 6267

 

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte

Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.