IHME uudistuu

27/11/2018

Lataa tiedote pdf-muodossa tästä

Nykytaidefestivaalina tunnetun IHMEen toiminta uudistuu. Uudessa toimintamallissa valittu taiteilija toteuttaa yhteistyöhankkeen tieteen asiantuntijoiden kanssa. Avauksen tarkoitus on tutkia taiteen ja tieteen yhteistyömahdollisuuksia, herättää kriittistä keskustelua ja pohtia tulevaisuutta planeettamme kestävyyskriisin keskellä yhden teoksen kautta. Uusia IHMEitä on tulossa vuosina 2020-22.

Kymmenen vuoden tuloksellisen toiminnan jälkeen ja toimintaympäristön muutosten myötä IHME haluaa lisätä toimintansa vaikuttavuutta keskittymällä yksinomaan vuosittaiseen teostuotantoon. Tulevaisuudessa IHME-teos voi toteutua myös Suomen rajojen ulkopuolella.

”Haluamme tutkia mahdollisuuksia laajentaa niin sisällöllisiä kuin tuotannollisia kumppanuuksia Suomen rajojen ulkopuolelle. Kaikki alkaa taiteilijavalinnoista, joita olemme jo tehneet, ja ensimmäiset neuvottelut yhteistyöhankkeista ovat parhaillaan käynnissä”, Taidesäätiö Pro Arten toiminnanjohtaja Paula Toppila kertoo.

Uuden toimintamallin mahdollistaa kolme suomalaista säätiötä. Taidesäätiö Pro Arte perusti IHME-nykytaidefestivaalin vuonna 2008 ja Koneen Säätiö on tukenut toimintaa vuodesta 2015 alkaen. Uutena rahoittajana IHMEen toimintaa on lähtenyt tukemaan Saastamoisen säätiö, joka Koneen säätiön tavoin tukee niin tiedettä kuin taidetta. ”Se, että nämä kolme merkittävää suomalaista säätiötä tekevät yhteistyötä uuden IHMEen synnyttämiseksi, on meille suuri luottamuksen osoitus”, kiittää Taidesäätiö Pro Arten puheenjohtaja Tuula Arkio.

Taiteilijavalinnat tekee Taidesäätiö Pro Arten hallituksen nimeämä asiantuntijatyöryhmä. Uutena jäsenenä ryhmään on kesällä 2018 kiinnitetty kansainvälisesti tunnustettu nykytaidekuraattori ja professori Ute Meta Bauer. ”Olemme todella iloisia, että Ute Meta Bauer otti kutsumme vastaan. Hänellä on merkittävää asiantuntemusta juuri tutkimusta ja taidetta yhdistävistä hankkeista ja tulemme oppimaan yhteisistä keskusteluista paljon,” kertoo Paula Toppila.

Vuonna 2019 IHMEessä siirrytään uuteen toimintamalliin ja valmistellaan hankkeita vuosille 2020-22. Näin ollen vuonna 2019 IHME-tapahtumia ei järjestetä.

 

Lisätietoa IHMEen uudesta toimintamallista ja rahoittajista >

Lisätietoa Ute Meta Bauerista >

Lisätiedot: Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 1240096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta: www.ihmehelsinki.fi/medialle. Salasana tiedottaja Oona Simolinilta, oona.simolin@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267