IHMEen avoimessa keskustellaan energiakriisistä

15/03/2013

TIEDOTE 15.3.2013

Lataa PDF-versio

IHMEen avoimessa keskustellaan energiakriisistä

 

Talouskasvun tielle on vaikea palata – ehkei edes pitäisi, koska kasvu lisää päästöjä. Ilmastopeli on muutenkin käännekohdassa. Pian on myönnettävä, että päästöjen leikkaaminen ei riitä.” – Jussi Laitinen

 

Miroslaw Balkan IHME-teoksessa otetaan käyttöön merenkulun tarpeisiin kehitetyt lippusignaalit. Taiteilija haluaa kiinnittää huomiota teoksessaan siihen mahdollisuuteen, että energiakriisin sattuessa emme saisi sähköä ja teknologia lakkaisi toimimasta. Miten kommunikoisimme tässä tilanteessa?

IHMEen avoin on IHME-päivien keskusteluosuus, jossa käydään kriittistä ja yhteiskunnallista keskustelua ajankohtaisesta aiheesta. Tänä vuonna teemana on energiakriisi. Keskustelua johtaa tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon saanut tietokirjailija Jussi Laitinen. Hän on kutsunut keskusteluun mukaan kirjailija, toimittaja Risto Isomäen ja ympäristötieteilijä Tuomas Mattilan.

IHMEen avoin lauantaina 13.4. Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa klo 20.30 – 22.00.

 

Lisätietoja:

IHMEen avoin, Jussi Laitinen, julaitin@gmail.com, p. 050 404 2006

IHME-nykytaidefestivaali, toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 1240096

 

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte

Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.