IHMEen avoimessa puhetta ihmisoikeuksista

12/03/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

Mistä ihmisoikeudet oikeasti tulevat? Mitä arvoja ne heijastavat? Miten ne määritellään kansainvälisesti ja meillä Suomessa? Mitä tarkoittaa eurooppalaisuus? Mikä on ihmisoikeuksien ja uskonnon suhde? Ovatko ihmisoikeudet ”maallinen” uskonto? Mitä tapahtuu jos oma arvomaailma ja ihmisoikeudet asettuvat vastakkain?

IHME-päivien lauantai-illassa keskustellaan  tänä vuonna identiteettiämme muokkaavista kansallisista, eurooppalaisista ja yleismaailmallisista arvoista ihmisoikeuksien kautta. IHMEen avoimen keskustelua johtaa Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson. Ihmisoikeuksista hänen kanssaan keskustelevat Jarna Petman, Maryan Abdulkarim sekä Santi Martínez.

Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan varadekaani  Jarna Petman on virkaa toimittava kansainvälisen oikeuden professori ja yksi kriittiseen oikeustieteeseen erikoistuneen Erik Castrén instituutin perustajista. Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim on muslimi feministi, joka toimii aktiivisesti antirasistisessa feministisessä ARX-verkostossa. Maahanmuuttajien lapsena siirtolaiskysymykset ovat hänelle tärkeitä. Illan kolmas keskustelija, Santi Martínez on Providentia Oy:n partneri, joka opettaa liike-elämän etiikkaa Aalto-yliopistossa, sekä toimii kolumnistina Suomen suosituimmassa johtajuusblogissa hyvejohtajuus.fi. Martínez on taustaltaan suomalaiskatalaani, jonka lempiaiheisiin kuuluvat totuuden, onnellisuuden ja vapauden välinen yhteys.

IHMEen avoin lauantaina 5.4. Vanhan ylioppilastalon Juhlasalissa klo 17.45-18.45. Katso koko IHME-päivien puheohjelma täällä. Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy.

Lisätiedot:
Amnesty Internationalin Suomen yksikkö
Toiminnanjohtaja Frank Johansson, frank.johansson@amnesty.fi, p. 050 367 6311
IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte
Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.