Mitään mieltä? Nuorten mielipiteet esille IHME-pajassa

15/11/2016

Lataa tiedote PDF-muodossa tästä

IHMEen ja Helsingin nuorisoasiainkeskuksen yhteistyöprojekti, IHME-paja 2017, tapahtuu Kannelmäen nuorisotyöyksikössä ensi vuoden helmi-huhtikuussa. Pajakonseptista ja ohjauksesta vastaa taiteilijaduo Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger. IHME-paja nimeltään Mitään mieltä? tulee koostumaan 14 työpajan sarjasta, jossa tuunataan siirrettävää pop up -telttaa nuorten omaan käyttöön. Työpajoissa nuoret pohtivat, mikä on heille merkityksellistä ja millaisia viestejä he haluavat tuoda julki. Työskentely on käsillä tekemistä: osallistujat ilmaisevat mielipiteitään valmistamalla telttaan kiinnitettäviä viirejä, rintanappeja, banderolleja.

IHME-pajan sisältöjä ja toimintatapoja kehitetään pitkäjänteisesti. Kannelmäen nuoret ovat kyselyissä esittäneet toiveen oman lähiympäristönsä elävöittämisestä, ja keväällä toiminnan perustasoksi on otettukin koko asuinalue. Teltta on avoin myös alueen asukkaille, ja nuoret voivat myöhemmin lainata sitä tapahtumien järjestämistä varten. Hamm ja Kamanger ovat IHME-pajan ensimmäisiä residenssitaiteilijoita; he työskentelevät Kannelmäessä viikoittain peräti kolmen kuukauden ajan. Tarkemmat aikataulutiedot työpajoista löytyvät IHME-koulun sivuilta >

IHME-paja on IHME-nykytaidefestivaalin ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen vuonna 2012 alkanut kumppanuushanke, jota nuoret, tehtävään valittu taiteilija, nuorisoasiainkeskuksen tuottaja sekä nuorisotalojen henkilökunta tekevät yhdessä. Toimintaa ohjaa aina taiteilija: nykytaiteen menetelmiä sovelletaan työskentelyyn, ja osallistujat tutustuvat taidealaan samalla myös ammatillisesti. Nuorisotyöntekijöiden asiantuntemusta hyödynnetään projektin eri vaiheissa, ja tuottaja varmistaa edellytykset kokonaisuuden laadukkaalle toteutumiselle. Menetelmä on mallinnettu Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen TuOTa  yhdessä! –hankkeessa 2014-2015.

IHME-pajassa halutaan vahvistaa nuorten siteitä Helsinkiin sekä antaa heille tila vaikuttaa yhteisen tekemisen kautta. Taustalla on nuorisotyön näkemys siitä, että jokaisella on oikeus tuntea itsensä merkitykselliseksi. Elämän mielekkyys kasvaa, kun nuori tulee nähdyksi kyvykkäänä, arvostettuna toimijana.

Lisätiedot:
Helsingin nuorisoasiainkeskus:

tuottaja Jonna Kalliomäki, p. 040 768 8804, jonnakalliomäki@gmail.com

Taiteilijat:

Kalle Hamm, kalle.hamm@beelsebub.org ja Dzamil Kamanger, dzamil.kamanger@beelsebub.org

IHME-nykytaidefestivaali:

toiminnanjohtaja Paula Toppila, p. 045 124 0096, paula.toppila@ihmefestival.fi

Lehdistömateriaalit ja IHME-pajan 2017 tunnuskuva osoitteesta: www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Salasana tiedottaja-assistentti Suvi Korhoselta, suvi.korhonen@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

 

IHME tuottaa vuosittain kansainvälisen taiteilijan teoksen julkiseen tilaan. Teoksen äärellä koettua jatkaa monipuolinen festivaaliohjelma, joka avaa keskustelua ja rohkaisee itsenäiseen ajatteluun. IHME on avoin kaikille elämästä ja nykytaiteesta kiinnostuneille.