Nuorten IHME Re-Action -teos Pohjois-Haagaan

14/01/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

IHME-nykytaidefestivaali ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjestävät yhteistyössä Kannelmäen, Haagan ja Malminkartanon nuorille suunnatun taidetyöpajan IHME Re-Action, jossa nuoret toteuttavat Pohjois-Haagan juna-asemalle esille tulevan taideteoksen. Pajojen ohjaajana toimii konseptin suunnitellut kuvataiteilija Sasha Huber.

Työpajoissa nuoret käsittelevät teoksen kautta omia kulttuuri-identiteettiinsä liittyviä myönteisiä tai kielteisiä kokemuksiaan. Teos toteutetaan Sasha Huberin aiemmasta tuotannosta tutulla metalliniittitekniikalla sekä nuorten kuvioimilla hihamerkeillä, jotka kiinnitetään puulevylle. Työpajat pidetään Kannelmäen nuorisotalolla kolmen viikon aikana 29.1. alkaen.

IHME-nykytaidefestivaalin ja nuorisoasiainkeskuksen järjestyksessään kolmas IHME-työpaja on nyt myös osa nuorisoasiainkeskuksen osallistuva budjetointi –hanketta, RuutiBudjettia, jossa Haaga-Kaarelan nuorisotyöyksikön alueen nuoret pääsivät päättämään vapaa-ajan toiminnan suunnittelusta ja varojen käytöstä. Budjetin laatimiseen osallistuneet 13–17-vuotiaat nuoret toivoivat muun muassa asemanseutujen viihtyvyyden parantamista sekä nuorten taiteen tuomista osaksi kaupunkikuvaa. Vuoden 2012 IHME-työpajan toteutti esitystaiteilija Meiju Niskala ja vuoden 2013 kuvataiteilija Otto Karvonen.

IHME Re-Action -projekti esitellään IHME-päivillä Meidän IHME -tilaisuudessa lauantaina 5.4.2014. IHME-päivät toteutuvat Vanhalla Ylioppilastalolla 4.-6.4.2014.

www.ihmehelsinki.fi
www.sashahuber.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096
Kulttuurituottaja Kati Pelkonen, kati.pelkonen@ihmefestival.fi, p. 045 235 0080

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus
Kuvataide-ohjaaja Jonna Kalliomäki, jonna.kalliomaki@hel.fi, p. 040 643 2703

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte
Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.