THE BEETLE -elokuva Yle Areenaan

21/05/2018

Lataa tiedote PDF-muodossa tästä

IHME-nykytaidefestivaalin tämän vuoden tilausteos, ruotsalaistaiteilija Henrik Håkanssonin THE BEETLE -elokuva, esitetään Yle Areenassa 25.5.2018 lähtien.

”Yle on iloinen ja ylpeä saadessaan välittää IHME-festivaalin kymmenvuotisjuhlateoksen maailmanlaajuisesti kaikkien katsottavaksi vuoden ajan. Ensi-ilta on Yle Areenassa yhtä aikaa festivaalin ensiesityksen kanssa, lisäksi elokuva esitetään Teemalla perjantaina 27.5.”, kertoo Ylen tuottaja Kati Sinisalo. THE BEETLE on katsottavissa Yle Areenassa ilman maarajoituksia vuoden ajan.

THE BEETLE –elokuvan esittäminen Ylen kanavilla on neljäs IHMEen ja Ylen yhteistyö.  Yhteistyö alkoi vuonna 2010, jolloin skottitaiteilja Susan Philipszin lauluteos sijoittui Yle Teema-kanavan kontekstiin.

”IHMEen tavoitteena on tehdä nykytaiteesta saavutettavampaa ja tuoda taide uusien yleisöjen ulottuville. Taide käsittelee ajankohtaisia asioita uusista näkökulmista ja tarjoaa mahdollisuuden niin omaan pohdintaan, esteettiseen nautintoon kuin oppimiseenkin. Olemme todella iloisia siitä, että Yle tukee meitä näissä pyrkimyksissä. THE BEETLE -elokuvan lisäksi Yle Areenassa voi nähdä kuukauden ajan myös ”Antony Gormley ja suomalaiset savessa” -reportaasin (2009), joka on Tina Cavénin ohjelma kaikkien aikojen ensimmäisestä IHME-teoksesta. Tämä kokonaisuus on upea huipennus IHMEen juhlavuoden ohjelmassa,” summaa IHMEen toiminnanjohtaja Paula Toppila.

Yle Areena valittiin vuonna 2017 viidettä kertaa peräkkäin arvostetuimmaksi suomalaiseksi verkkobrändiksi Taloustutkimuksen teettämässä kyselyssä. Areenaa käytetään viikossa noin 2,5 miljoonalla eri selaimella ja laitteella.

IHME-nykytaidefestivaalin taustaorganisaatio on Taidesäätiö Pro Arte. Toimintaa tukee myös Koneen säätiö.

Lisätiedot: Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 1240096

Lisätiedot: Kati Sinisalo, Yle-tuottaja, kati.sinisalo@yle.fi,  p.040-5639643

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta: www.ihmehelsinki.fi > Medialle. Salasana tiedottaja Suvi Korhoselta, suvi.korhonen@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

Vuosittainen IHME-festivaali tuo kansainvälisen nykytaiteen julkiseen tilaan. IHME-taiteilijan tilausteos yllättää arkisilla reiteillä, sielläkin missä taidetta ei ole totuttu näkemään. IHME-teosta jatkaa maksuton tapahtuma, joka tarjoaa näkökulmia teoksen käsittelemiin teemoihin. Yleisötyön kokonaisuus IHME-koulu toteutuu kouluissa, nuorisotaloilla ja siellä, missä IHME-teoskin.