Vuoden 2015 IHME-taiteilija on Jeremy Deller

07/10/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

Huippuesineet Helsingin museoista tulevat luoksesi ja valloittavat arkiset kulmasi. Valmistaudu kokemaan hienoimmat tarinat Maan päällä!”   – Jeremy Deller

Brittiläinen taiteilija Jeremy Deller suunnittelee vuoden 2015 IHME-teoksen nimeltään Saa koskea. Tässä uudessa teoksessa yleisö pääsee arkisilla reiteillään kohtaamaan hetken yhteistä menneisyyttä, kun museoesineet jättävät vitriininsä ja matkaavat kaupunkilaisten käsiin julkisissa tiloissa. Pääkaupunkiseudun historiallisten museoiden kokoelmista valittuihin esineisiin on mahdollista tutustua osana taideteosta runsaan viikon ajan maaliskuussa 2015. Tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

> Tutustu IHME-teokseen

Hanke toteutetaan yhteistyössä seuraavien museoiden kanssa: Kansallismuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Sotamuseo, Tullimuseo ja Tekniikan museo. Mahdollisesti mukaan tulee myös muita museoita.

IHME-teoksen lisäksi IHME ja Jeremy Deller toteuttavat 24 tuntia kestävän sarjan rock-dokumentteja aina 1960-luvulta nykypäivään nimellä 24-Hour-Rockshow. Rockshow on osa Vanhalla ylioppilastalolla pidettävien IHME-päivien ohjelmaa.

> Lue lisää Rockshowsta ja ehdota suosikkidokumenttiasi tähän sarjaan

Lontoossa asuva Jeremy Deller (s. 1966) on yksi Britannian tunnetuimpia nykytaiteilijoita. Hänen tuotantonsa käsittää julkisen tilan performansseja, näyttelyitä ja elokuvia. Uransa alusta asti hän on toteuttanut teoksiaan julkisessa tilassa. Dellerille on myönnetty merkittävä Turner-palkinto vuonna 2004 ja hän edusti Britanniaa Venetsian biennaalissa vuonna 2013. IHME on esittänyt Dellerin elokuvia osana festivaaliohjelmaa vuosina 2008, 2012 ja 2013.

> Tutustu taiteilijaan ja valintaperusteluihin

 

Lisätiedot:
IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME

IHME tuottaa vuosittain kansainvälisen taiteilijan teoksen julkisessa tilassa. Yleisö voi tutustua ainutkertaisen teoksen syntyvaiheisiin. Teos ja sen herättämät tulkinnat kannustavat itsenäiseen ajatteluun ja keskusteluun. Taide ja tiede, mennyt ja nykyhetki kohtaavat monipuolisessa ohjelmistossa. IHME on avoin kaikille elämästä ja nykytaiteesta kiinnostuneille.