Yael Bartanan IHME-teos kuvattiin Kirkkonummella

30/01/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

Tiedote 30.1.2014

Yael Bartanan IHME-teos kuvattiin Kirkkonummella

”Huolimatta ilmeisestä mahdottomuudestaan, monikulttuurinen ja avoin yhteiskunta pystyttiin kuvittelemaan seitsemän talossa vietetyn päivän aikana. Utopistisesta hetkestä tuli totta.” – Yael Bartana

Vuoden 2014 IHME-teoksen kuvaukset ovat juuri päättyneet Kirkkonummella. IHME-nykytaidefestivaalin tämän vuoden tilausteos on israelilaisen taiteilija Yael Bartanan elokuva True Finn – Tosi suomalainen. Elokuva käsittelee suomalaista kansallista identiteettiä, sitä mistä puhumme kun puhumme suomalaisesta identiteetistä juuri nyt.

Teokseen osallistui kahdeksan kulttuuritaustoiltaan erilaista henkilöä, jotka valittiin mukaan teokseen avoimen haun kautta viime vuoden lopulla. Teoksen osallistujat ovat Komugi Ando, Mustafe Hagi, Stanislav Marinets, Anna Miettinen, Tiina Pirttilahti, Martin-Éric Racine, Peter Rosvik ja Tuisku Torkkeli. Teoksen ensi-ilta on 31. maaliskuuta elokuvateatteri Bio Rexissä. Esitykseen on vapaa pääsy. IHME-teos esitetään YLE Areenassa 31.3.-31.5.2014.

Vuoden 2014 IHME-teoksen tuottaja on Hanna Karppinen. Kuvaajat ovat Sari Aaltonen ja Iddo Soskolne ja äänittäjät Tuomas Alatalo ja Tomi Rajala. Tila- ja valosuunnittelusta vastaa Jackie Shemesh (Lontoo) avustajanaan harjoittelija Anna Jaatinen. Äänisuunnittelusta vastaa Daniel Meir (Tel Aviv) ja tunnusmusiikin on säveltänyt Pessi Levanto. Leikkaaja on Jenny Tervakari ja leikkausassistentti Sanna Kuittinen. Tuotannon assistentteina kuvausviikolla toimivat Anu Asmala, Veera Alastalo, Taina Heinonen, Vappu Tainio ja Suvi Tervahauta.

Teoksen taustatyöryhmään kuuluvat taiteilijan lisäksi tutkija Illa Ben Porat (Tel Aviv), kirjailija ja sosiologi Jari Ehrnrooth ja festivaalin toiminnanjohtaja Paula Toppila, joka on tilausteoksen vastaava tuottaja.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, puh. 045 1240096

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Mediapalvelut
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta puh. 045 632 6267

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte
Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.