Henkilökunta

Paula Toppila (vas. / left) & Päivi Matala. Kuva / Photo: Veikko Somerpuro.

Paula Toppila

Paula Toppila työskentelee Taidesäätiö Pro Arten toiminnanjohtajana vuodesta 2007 lähtien. Tähän mennessä IHME on hänen johdollaan tuottanut uuden tilaustaideteoksen julkiseen tilaan Antony Gormleyn, Susan Philipszin, Superflexin, Miroslaw Balkan, Yael Bartanan, Jeremy Dellerin, Kateřina Šedán, Theaster Gatesin ja The Black Monks of Mississippin ja Henrik Håkanssonin kanssa. Christian Boltanskin yhä jatkuvan Sydänarkisto-teoksen IHME toteutti neljään kaupunginkirjastoon Suomessa.

Toppila on työskennellyt kuraattorina Näyttelyvaihtokeskus Framessa vuosina 1998-2007, ja kuratoinut useita kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin mm. Suomen edustuksen Sao Paulon biennaalissa vuonna 2001 sekä neljännen Pirkanmaan triennaalin Tampereella vuonna 2009. Toppila on kuratoinut yhteistyössä mm. Momentum – pohjoismaisen biennaalin Mossissa, Norjassa vuonna 2000. Hän on avustanut Siksi-, Taide-, Flash Art- ja Framework-lehtiä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineenaan taidehistoria. Vuosina 1996-97 hän osallistui De Appel -säätiön kansainväliseen kuraattorikoulutusohjelmaan Amsterdamissa. Tällä hetkellä hän täydentää osaamistaan ja  osallistuu Business Collegen johtamisvalmennukseen (JET).


Päivi Matala

Päivi Matala työskentelee IHME Helsingissä viestinnän ja tapahtumatuotannon tehtävissä. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta, pääaineenaan taidehistoria. Ammatillista osaamistaan hän on täydentänyt yleisötyön johtamisen, palvelumuotoilun, tuotekehityksen sekä viestinnän ja markkinoinnin opinnoilla.

Päivi on työskennellyt useissa kulttuurilaitoksissa moninaisten tapahtumien, projektien ja yleisöjen parissa vuodesta 1997 lähtien. Yleisötyön hankkeita hän on suunnitellut ja toteuttanut mm. museolehtorin nimikkeellä Nykytaiteen museo Kiasmassa, Gallen-Kallelan museossa sekä Amos Andersonin taidemuseossa. Hän on työskennellyt myös Kulttuurirahaston Taidekoti Kirpilässä, Designmuseossa sekä suorittanut harjoitteluita Nordic Institute of Contemporary Art:ssa sekä New Yorkin kulttuuri-instituutissa. Hän on kirjoittanut yleisötyön alan artikkeleita ja osallistunut useiden kirjojen toimitustyöhön.


Saara Korpela

Saara Korpela työskentelee IHME Helsingin ekokoordinaattorina. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri, joka on opiskellut venäjän kääntämistä ja tulkkausta, ympäristönsuojelua, vesi- ja jätehuoltoa sekä kestävää kehitystä.

Hän on ollut aktiivisesti mukana kaupunkilaisessa ympäristöjärjestössä Dodo ry:ssä suunnittelemassa ja toteuttamassa paikallisia ja kansainvälisiä keskustelutilaisuuksia, kampanjoita ja yleisötapahtumia. Korpela on työskennellyt erilaisissa asiakaspalvelu- ja koordinointitehtävissä sekä kääntäjänä niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Pisimpään Korpela on palvellut Suomen Tullissa, jossa hän muiden tehtäviensä ohella oli myös käynnistämässä ja pilotoimassa Tullin ympäristöohjelmaa, sekä luomu- ja ekotuotteita myyvässä Helsingin Ekotukussa, jossa hänen tehtäviinsä kuului muun muassa markkinointiviestintä.


Henkilökunnan yhteystiedot

löytyvät täältä >>