Henkilökunta

Paula Toppila (vas.) ja Saara Moisio, kuva: Veikko Somerpuro

Paula Toppila

Paula Toppila työskentelee Taidesäätiö Pro Arten toiminnanjohtajana ja kuraattorina vuodesta 2007 lähtien.Toppila myös tuotti IHME-nykytaidefestivaalin (2009-2018) uudet tilaustaideteokset julkiseen tilaan Antony Gormleyn, Susan Philipszin, Superflexin, Miroslaw Balkan, Yael Bartanan, Jeremy Dellerin, Kateřina Šedán, Theaster Gatesin ja The Black Monks of Mississippin ja Henrik Håkanssonin kanssa. Christian Boltanskin yhä jatkuvan Sydänarkisto-teoksen IHME toteutti neljään kaupunginkirjastoon Suomessa. Toppila johti organisaatiomuutoksen IHME-nykytaidefestivaalista IHME Helsingiksi, jonka toiminnassa yhdistyvät taide, tiede ja ilmastotyö. Toiminnan tavoitteena on edistää taiteen vapautta, ekososiaalista sivistystä, kestävää ja demokraattista yhteiskuntaa ja moninaista hyvää elämää.

Toppila on työskennellyt kuraattorina Näyttelyvaihtokeskus Framessa vuosina 1998-2007, ja kuratoinut useita kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin mm. Suomen edustuksen Sao Paulon biennaalissa vuonna 2001 sekä neljännen Pirkanmaan triennaalin Tampereella vuonna 2009. Toppila on kuratoinut yhteistyössä mm. Momentum – pohjoismaisen biennaalin Mossissa, Norjassa vuonna 2000. Hän on avustanut Siksi-, Taide-, Flash Art- ja Framework-lehtiä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineenaan taidehistoria. Hän on täydentänyt osaamistaan niin kuraattori- kuin johtamiskoulutuksilla.


Saara Moisio

Saara Moisio aloitti työskentelyn IHME helsingin viestinnän suunnittelijana huhtikuussa 2022. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori ja maisteri pääaineenaan teatteritiede Helsingin yliopistossa. Hänellä on myös tradenomin tutkinto mainonnasta ja yritysviestinnästä.

Moisio väitteli tammikuussa 2022 arvonmuodostuksen dynamiikasta nykytanssin katsojakokemuksissa. Hänen opintoihinsa on sisältynyt esitysanalyysia, taidehallintoa, -markkinointia ja -viestintää, yleisötutkimusta ja laadullisia tutkimusmenetelmiä. Yliopistolla hän on opettanut kurssia esityksen katsojakokemusten tutkimisesta. Ennen väitöskirjaprojektiaan hän työskenteli esittävän taiteen organisaatioissa viestinnän ja tuotannon tehtävissä. Moisio on myös kirjoittanut artikkeleita ja arvioita tanssista Liikekieli.com ja Mustekala -verkkolehtiin ja toimittanut Teatterintutkimuksen seuran vuosikirjaa.


Saara Korpela

Saara Korpela työskentelee IHME Helsingin ekokoordinaattorina. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri, joka on opiskellut venäjän kääntämistä ja tulkkausta, ympäristönsuojelua, vesi- ja jätehuoltoa sekä kestävää kehitystä.

Hän on ollut aktiivisesti mukana kaupunkilaisessa ympäristöjärjestössä Dodo ry:ssä suunnittelemassa ja toteuttamassa paikallisia ja kansainvälisiä keskustelutilaisuuksia, kampanjoita ja yleisötapahtumia. Korpela on työskennellyt erilaisissa asiakaspalvelu- ja koordinointitehtävissä sekä kääntäjänä niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Pisimpään Korpela on palvellut Suomen Tullissa, jossa hän muiden tehtäviensä ohella oli myös käynnistämässä ja pilotoimassa Tullin ympäristöohjelmaa, sekä luomu- ja ekotuotteita myyvässä Helsingin Ekotukussa, jossa hänen tehtäviinsä kuului muun muassa markkinointiviestintä.


Henkilökunnan yhteystiedot

löytyvät täältä >>