Yhteistyössä


Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin, ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä ja järjestää erilaisia tilaisuuksia. Koneen Säätiö on tukenut IHMEttä  taloudellisesti vuodesta 2015 lähtien.

 

 

Saastamoisen säätiö tekee työtä suomalaisen tieteen ja taiteen hyväksi. Säätiö kuuluu Suomen merkittäviin taidehankkijoihin ja tieteellisen tutkimuksen mahdollistajiin. Säätiön arvot — avoimuus, kansainvälisyys, asiantuntevuus ja jatkuvuus — ohjaavat meitä tukemaan taiteilijoita, huippututkijoita, taideinstituutioita ja tieteen kärkihankkeita. Saastamoisen säätiö on yhteistyössä IHME Helsingin kanssa vuosina 2020-22.

Vuoden 2020 IHME Helsinki -teos Jana Winderenin Listening Through the Dead Zones ja IHME Helsinki -teos 2021 Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire ovat osa Helsinki Biennial Inspired -kokonaisuutta. Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.