Yhteistyössä


 

Saastamoisen säätiö tekee työtä suomalaisen tieteen ja taiteen hyväksi. Säätiö kuuluu Suomen merkittäviin taidehankkijoihin ja tieteellisen tutkimuksen mahdollistajiin. Säätiön arvot — avoimuus, kansainvälisyys, asiantuntevuus ja jatkuvuus — ohjaavat meitä tukemaan taiteilijoita, huippututkijoita, taideinstituutioita ja tieteen kärkihankkeita. Saastamoisen säätiö on yhteistyössä IHME Helsingin kanssa vuosina 2023-25.

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin, ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä ja järjestää erilaisia tilaisuuksia. Koneen Säätiö on tukenut IHMEttä  taloudellisesti vuodesta 2015 lähtien.

 

Vuonna 2019 toimintansa aloittanut Abakanowicz Arts and Culture Charitable Foundation edistää taiteilija Magdalena Abakanowiczia käsittelevää tieteellistä työtä ja tukee kansainvälisesti hankkeita, jotka osoittavat hänen uskoaan taiteeseen visuaalisena kielenä kulttuureissa ja dynaamisena voimana nyky-yhteiskunnassa. AACCF toimii yhteistyössä IHME Helsingin kanssa vuosina 2023-25.